Поки у Сирії будуть іранські війська, США не підуть - спецпредставник

Поки у Сирії будуть іранські війська, США не підуть - спецпредставник

Укрінформ
США залишаться в Сирії до тих пір, поки там зберігає військову присутність Іран, проте роль Вашингтона не обов'язково передбачатиме присутність військовослужбовців.

Про це заявив спеціальний представник США у Сирії Джеймс Джеффрі, повідомляє видання Daily Mail.

"Сполучені Штати будуть залишатися в Сирії, поки суперник Іран зберігає там свою присутність, але роль США не обов'язково включатиме присутність військових", - йдеться у повідомленні.

Таким чином Джеффрі пояснив нещодавні коментарі високопоставлених осіб, після яких склалося враження, що американські війська залишаться в Сирії на невизначений термін, щоб протидіяти Ірану.

Відповідаючи на питання про те, чи пов'язує президент США Дональд Трамп питання про виведення американського контингенту з виходом іранських сил, Джеффрі сказав: "Президент хоче, щоб ми залишалися в Сирії, поки не будуть виконані ця та інші умови". Однак додав, що не обов'язково мається на увазі присутність американських військовослужбовців.

Читайте також: Меркель анонсувала сирійський саміт лідерів чотирьох країн

"Є багато способів зберегти присутність. Ми безумовно підтримуємо присутність на дипломатичному рівні", - сказав він.

Як відомо, колишній президент США Барак Обама втрутився у сирійську війну під приводом завдати поразки "Ісламській державі", яка також вважає Іран своїм противником.

Фото: Twitter/Georges Malbrunot

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-