Меркель анонсувала сирійський саміт лідерів чотирьох країн

Меркель анонсувала сирійський саміт лідерів чотирьох країн

Укрінформ
Саміт лідерів ФРН, Франції, Туреччини і РФ, на якому обговорюватиметься ситуація в Сирії, може відбутися в наступному місяці.

Про це сказала канцлер Німеччини Ангела Меркель на спільній з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми виступаємо за те, щоб відбулася 4-стороння зустріч, оскільки ситуація як і раніше вразлива. Турецький президент, російський президент, французький президент і я, ми всі прагнемо того, щоб вона (зустріч) відбулася в жовтні", - сказала Меркель.

За її словами, тема Сирії є тою темою, за якими і Німеччина, і Туреччина мають "важливі спільні інтереси". Серед інших - боротьба з тероризмом, проблема міграції, зазначила Меркель.

Читайте також: Ердогана у Берліні охороняють понад чотири тисячі копів

Глава уряду Німеччини подякувала Туреччині за те, що вона прийняла понад 3 млн сирійських біженців. У цьому контексті вона сказала, що Німеччина і ЄС готові виконувати свої зобов'язання і повинні забезпечити передачу європейських коштів на проекти по біженцям в рамках угоди ЄС-Туреччина якомога швидше і без бюрократичної тяганини.

Як повідомлялося, президент Туреччини знаходиться в Берліні з триденним державним візитом.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-