Ердогана у Берліні охороняють понад чотири тисячі копів

Ердогана у Берліні охороняють понад чотири тисячі копів

Фото
Укрінформ
Безпеку під час візиту до Берліна Президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана забезпечують понад 4 тисячі правоохоронців.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на поліцейське управління.

"Задіяно до 4200 співробітників із 7 федеральних земель", - повідомили у поліції.

Правоохоронці здебільшого озброєні. На вулицях величезна кількість спецмашин. Повністю оточено урядовий квартал і центр міста, туристи не можуть підійти до Бранденбурзьких воріт.

Охороняють гостя, насамперед, від можливих інцидентів з курдами, представленими в Німеччині численною громадою. Курди мають намір провести багатотисячну акацію протесту поблизу відомства канцлера.

Ердоган прибув у столицю ФРН у четвер в обід. Жодних офіційних зустрічей на цей день у нього не заплановано, решту дня він має намір присвятити спілкуванню з представниками турецької громади і бізнесменами. При цьому жодних публічних виступів під час цього візиту, на відміну від попередніх, не буде.

Робоча частина візиту почнеться у п'ятницю зустріччю з військовими почестями у федерального президента Франка-Вальтера Штайнмаєра. Того ж дня відбудуться переговори в режимі робочого обіду з канцлером Ангелою Меркель, з якою він наступного дня, у суботу, продовжить розмову за спільним сніданком.

Читайте також: У Європарламенті заблокували виділення Туреччині €70 мільйонів

Відносини між Берліном і Анкарою протягом останніх 2 років дуже складні. Деякі політики сподіваються на те, що нинішній візит покладе початок їх потеплінню. Проте багато хто критично ставиться до такої можливості. Примітно, що від участі у державному банкеті, який дає на честь гостя Штайнмаєр, відмовилися кілька депутатів Бундестагу, зокрема, від фракції Зелених, Вільної демократичної партії, Лівих і Альтернативи для Німеччини.

Загалом за останні 15 років перебування на керівних державних постах Ердоган побував у Німеччині більш як десять разів.

У ФРН проживає понад 3 млн турків.

Перша фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-