Поліція встановила третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів

Поліція встановила третього підозрюваного в отруєнні Скрипалів

Укрінформ
Британська поліція встановила особу третього підозрюваного в причетності до отруєння колишнього співробітника ГРУ РФ Сергія Скрипаля і його дочки в Солсбері.

Про це повідомляє The Telegraph.

"Третій підозрюваний є співробітником або місцевим агентом російської військової розвідки. Поліції відомо його ім'я, але воно поки не розголошується", - зазначає видання.

Як пише The Telegraph, поліція припускає, що саме він допоміг "Петрову" і "Боширову" спланувати атаку перед ввезенням нервово-паралітичної речовини "Новічок" на територію Британії.

"Агент ГРУ відвідав Солсбері для підготовки плану атаки перед тим, як двоє його колег привезли в країну отруйну речовину", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, The Insider і Bellingcat вдалося встановити особу "Руслана Боширова", одного з двох співробітників ГРУ, обвинувачених в отруєнні Скрипалів. Ним виявився полковник ГРУ і "герой Росії" Анатолій Чепіга.

Раніше The Bellingcat і The Insider провели спільне розслідування, результати якого дають підстави стверджувати, що "Олександр Петров" і "Руслан Боширов", яких Британія підозрює в отруєнні Скрипаля, дійсно є співробітниками російських спецслужб.

Читайте також: Полковник ГРУ "Боширов" міг особисто знати Сергія Скрипаля - ЗМІ

Колишній офіцер ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені без свідомості в Солсбері та потрапили до лікарні з отруєнням невідомою речовиною 5 березня. Речовина ідентифікували як "Новічок".

В Організації по забороні хімічної зброї прийшли до висновку, що влада Британії правильно ідентифікувала речовину, якою були отруєні Скрипалі, і підтвердили російське походження "Новічка".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-