Полковник ГРУ

Полковник ГРУ "Боширов" міг особисто знати Сергія Скрипаля - ЗМІ

Укрінформ
Підозрюваний в отруєнні у Солсбері співробітник ГРУ Анатолій Чепіга ("Боширов") міг особисто знати свою жертву Сергія Скрипаля.

Про це пише The Times.

"Анатолій Чепіга брав участь у Чеченській війні, а Сергій Скрипаль свого часу надав британській розвідці список агентів ГРУ в Європі, багато з яких служили в Афганістані або Чечні", - зазначається у повідомленні.

Видання зауважує, що помста і особиста розправа могли зіграти певну роль у замаху на Скрипаля.

"Фактично, кар’єрний шлях і досвід полковника Чепіги настільки точно відображає шлях полковника Скрипаля, що з’являється ще одна версія:  вбивця міг особисто знати людину, яку отруїв", - допускає видання.

Як повідомлялося, The Insider і Bellingcat вдалося встановити особу "Руслана Боширова", одного з двох співробітників ГРУ, обвинувачених в отруєнні Скрипалів. Ним виявився полковник ГРУ і "герой Росії" Анатолій Чепіга.

Раніше The Bellingcat і The Insider провели спільне розслідування, результати якого дають підстави стверджувати, що "Олександр Петров" і "Руслан Боширов", яких Велика Британія підозрює в отруєнні Скрипаля, дійсно є співробітниками російських спецслужб.

Читайте також: Bellingcat відстежив, у яких країнах побували "Петров" і "Боширов" за два роки

Колишній офіцер ГРУ Сергій Скрипаль і його донька Юлія були знайдені непритомними у Солсбері і потрапили в лікарню з отруєнням невідомою речовиною 5 березня. Речовину ідентифікували як "Новічок".

В Організації із заборони хімічної зброї дійшли висновку, що влада Великої Британії правильно ідентифікувала речовину, якою були отруєні Скрипалі, і підтвердили російське походження "Новічка".

5 вересня прокуратура Великої Британії назвала імена двох росіян, підозрюваних у спробі замаху на Скрипалів. За словами прем'єр-міністра Мей, британська розвідка з'ясувала, що підозрювані - Олександр Петров і Руслан Боширов - офіцери ГРУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-