Міністри сімох країн закликають терміново братися за розробку конституції Сирії

Міністри сімох країн закликають терміново братися за розробку конституції Сирії

Заява
Укрінформ
Міністри закордонних справ Великобританії, Німеччини, Єгипту, Йорданії, Королівства Саудівської Аравії, США та Франції в четвер у Нью-Йорку закликали до термінового скликання комітету з вироблення сирійської конституції.

Заява розміщена на сайті МЗС ФРН.

«Ми робимо заяву на підтримку термінового скликання Конституційного комітету з тим, щоб просунути зусилля ООН щодо досягнення політичного розв'язання конфлікту в Сирії на основі резолюції 2254 Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй», - йдеться в заяві.

У ньому міститься заклик до ООН та офісу спеціального посланника генсека ООН щодо Сирії якомога швидше скликати представницький конституційний комітет, який приступить до розробки нової сирійської конституції і закладе основу для проведення вільних і чесних виборів під наглядом ООН.

Зазначається, що у виборах мають право брати участь всі сирійці, включно з тими, що живуть за кордоном.

Глави МЗС семи країн закликають спецпосланця Стаффана де Містуру доповісти Раді Безпеки про прогрес з цього питання до 31 жовтня.

Міністри відзначають нагальну необхідність в узгоджених дипломатичних зусиллях, а також політичній волі з боку міжнародного співтовариства для припинення конфлікту.

Читайте також: Прем’єр Ізраїлю вперше розкрив секретне ядерне сховище в Тегерані

«Немає військового рішення цієї війни і немає альтернативи політичного рішення», - підкреслили підписанти. Вони попередили всіх, хто шукає військове рішення, що це лише збільшує ризик небезпечної ескалації та поширення пожежі кризи в регіоні і за його межами.

У заяві міститься заклик до всіх зацікавленим сторін у Сирії бути готовими приєднатися до участі у роботі комітету після його скликання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-