Дві Кореї домовились провести міжпарламентську зустріч

Дві Кореї домовились провести міжпарламентську зустріч

Укрінформ
Влада КНДР прийняла пропозицію Південної Кореї провести першу міжпарламентську зустріч цього року.

Про це повідомляє Yonhap із посиланням на лист голови Верховної народної асамблеї КНДР Чо Тай-бока до спікера парламенту Південної Кореї Мун Хі-санга.

У своєму листі Чо Тай-бок визнав важливість ролі, яку повинні відігравати парламенти обох Корей разом із політичними партіями у реалізації міжкорейських угод, які були підписані у квітні та вересні.

Він також висловив сподівання, що парламент Південної Кореї якомога швидше ратифікує ці міжкорейські угоди.

Раніше спікер парламенту Південної Кореї передав керівнику парламенту КНДР листа з пропозицією про міжкорейську зустріч на рівні парламентів.

Читайте також: Світ повинен допомогти КНДР стати повноцінним "членом сім'ї" — президент Кореї

Як повідомлялося, 18-20 вересня у Пхеньяні проходив триденний міжкорейський саміт, основними питаннями якого були припинення ядерної програми КНДР і врегулювання конфлікту між двома країнами. За підсумками саміту лідер КНДР Кім Чен Ин і президент Південної Кореї Мун Чже Ін підписали угоду, яка передбачає зниження напруженості ризиків військових зіткнень.

Перші дві зустрічі лідерів Південної Кореї і КНДР пройшли в демілітаризованій зоні прикордонного села Пханмунджом в квітні і травні 2018 року. 27 квітня Мун і Кім домовилися про повне ядерне роззброєння на Корейському півострові, а також щодо офіційного закінчення стану війни, в якому обидві країни перебували з початку 1950-х років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-