Світ повинен допомогти КНДР стати повноцінним

Світ повинен допомогти КНДР стати повноцінним "членом родини" — президент Кореї

Укрінформ
КНДР добровільно погодилася згорнути ядерну програму і стати на шлях мирного розвитку, завдання світової спільноти – допомогти країні.

Про це заявив президент Республіки Корея Мун Чже Ін з трибуни 73-ї Генасамблеї ООН, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«КНДР виходить з тривалої ізоляції з власної волі. Тепер черга міжнародного співтовариства дати позитивну відповідь на новий вибір Північної Кореї та її зусилля. Ми повинні запевнити президента Кіма, що він зробив правильний вибір. Ми повинні заохотити Північну Корею залишатися на шляху, який веде до постійного і міцного миру», - переконував південнокорейський керівник делегатів.

Президент РК попросив країни-члени ООН про продовження підтримки та співпраці, і пообіцяв не шкодувати сил, щоб направляти північних сусідів і заохочувати їх до участі в міжнародних справах.

«Президент Кім (Чен Ин) сподівається завершити денуклеаризацію якомога швидше, щоб сфокусуватися на економічному розвитку. Ба більше, президент Кім підтвердив свою готовність повністю демонтувати полігон для випробувань ракет і платформу їх запуску під наглядом міжнародної спільноти. Крім того, він висловлює чітку готовність до повної денуклеаризації, включаючи демонтаж ядерних потужностей», - повідомив Мун про свої враження від останньої зустрічі з північнокорейським лідером минулого тижня.

Мун Чже Ін впевнений, що разом з президентом Кім Чен Ином усунув тінь воєн, що обидва вирішили вступити в еру миру і процвітання, погодившись з необхідністю звільнити Корейський півострів від ядерної загрози.

Події, що відбулися за останній рік на Корейському півострові, Мун назвав «дивом»: вперше лідер Північної Кореї перетнув демаркаційну лінію, історичний саміт між Кім Чен Ином і зустріч з президентом США Дональдом Трампом.

Читайте також: Генасамблея ООН: президент Куби вступився за Росію та КНДР

Корейський півострів 65 років перебуває в стані незавершеної війни, настав час перейти до мирного режиму, зазначив Мун. Він сказав, що РК, КНДР і США будуть просуватися крок за кроком до миру, що грунтується на довірі. Миру в Північно-Східній Азії - частини світу, де проживає п'ята частина населення планети, на частку якої припадає чверть світової економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-