Президент Лівану розповів про негатив від права вето у Радбезі ООН

Президент Лівану розповів про негатив від права вето у Радбезі ООН

Укрінформ
Реформа Ради Безпеки ООН є дедалі більш очевидною та необхідною, зокрема у контексті його розширення.

Про це заявив президент Лівану Мішель Аун на загальних дебатах високого рівня 73-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Право вето в Раді Безпеки, очевидно, має чимало підстав для існування, однак застосування права вето негативно позначалося і позначається на багатьох народах світу, особливо в нашому регіоні. Саме тому для того, щоб ООН була справжнім міжнародним лідером, актуальним для всіх, необхідні реформи, які б брали до уваги необхідність розширення складу РБ ООН. Потрібно забезпечити роботу на основі транспарентності та врівноваженості", - сказав Аун.

За словами президента Лівану, реалії зумовлюють необхідність серйозного вдосконалення роботи ООН, щоб вона могла ефективно виконувати свою роль.

"ООН на основі своїх цілей і завдань, заради вирішень яких вона була створена, має залишатися совістю людськості та має залишатися в рівновазі, добиватися справедливості та підтримувати мир. Однак ми бачимо, що в багатьох ситуаціях Рада Безпеки була неспроможна приймати надзвичайно важливі резолюції щодо ряду країн через застосування права вето. Деякі країни не виконують резолюції Ради Безпеки, навіть якщо ці резолюції мають обов’язкову силу, при чому не несуть за це жодної відповідальності", - підкреслив Аун.

Читайте також: Президент Хорватії підтримала розширення Євросоюзу

Крім того, за його словами, надзвичайно важливо, щоб Генеральна Асамблея ООН "могла відображати тенденції, які існують у міжнародній спільноті". "ООН покликана також працювати задля зміцнення прав людини по всьому світу", - додав ліванський президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-