Президент Хорватії підтримала розширення Євросоюзу

Президент Хорватії підтримала розширення Євросоюзу

Укрінформ
Президент Республіки Хорватія у своєму виступі на засіданні Генеральної Асамблеї ООН рішуче підтримала розширення ЄС на Балканах та позитивно оцінила 5 років хорватського членства у цій організації.

Про це глава хорватської держави заявила в рамках своєї промови у середу, яка транслювалася в прямому ефірі на сайті ООН

«Хорватському членству в Європейському Союзі уже 5 років. Наша країна сповна відчула переваги від нього – повагу до прав людини, економічне процвітання та верховенство демократії. Відповідно, Хорватія абсолютно підтримує та вітає розширення ЄС на південний схід і хоче, щоб це сприяло розвитку добросусідських відносин у регіоні», - заявила Грабар-Кітарович.

У цьому ж контексті вона привітала угоду між Афінами й Скоп’є про назву та висловила надію на позитивні результати відповідного референдуму в Македонії.

Окрім цього, Грабар-Кітарович порушила такі теми, як екологічні проблеми (зокрема забруднення морів та океанів пластиковим сміттям), потреба у вдосконаленні роботи механізмів ООН та посилення співпраці між різними її державами-членами. Хорватський президент похвалилася хорватським успіхом на цьогорічному чемпіонаті світу з футболу, а також звернула увагу на недопустимість реваншизму та обміну територіями на Західних Балканах, що може «відкрити скриньку Пандори», і висловила бажання стабільності та чесних виборів у Боснії та Герцеговині.

Читайте також: Дуда закликав світ протистояти агресору в Східній Європі

Як відомо, 25 вересня – 1 жовтня 2018 року проходить 73 сесія Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй, в рамках якої з трибуни перед своїми колегами виступають глави всіх держав світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-