Дії США руйнують механізми врегулювання суперечок у СОТ — австралійський міністр

Дії США руйнують механізми врегулювання суперечок у СОТ — австралійський міністр

Укрінформ
Австралія “глибоко розчарована” рішенням президента Сполучених Штатів Дональда Трампа щодо підвищення тарифів на китайські товари і “стурбована” його підходами до глобального світопорядку.

Про це заявив міністр торгівлі Австралії Саймон Бірмінгем, повідомляє news.com.

“Ми глибоко розчаровані тим, що адміністрація США застосувала в односторонньому порядку тарифні заходи, які суперечать встановленим правилам”, - заявив сенатор Бірмінгем, наголосивши, що Австралія прагне вільної торгівлі та відкриття ринків.

Австралійський міністр також висловив стурбованість з приводу останніх сигналів американського президента щодо відкидання ідеї глобалізму та повернення до доктрини патріотизму під час виступу в ООН.

Сенатор Бірмінгем наголосив, що підхід Сполучених Штатів загрожує глобальній торгівлі, на яку спирається Австралія.

“Ми стурбовані діями та політикою адміністрації США, оскільки вони перешкоджають ефективній роботі Світової організації торгівлі... Вони руйнують механізми щодо врегулювання суперечок, яких дотримується Австралія. Будь-який варіант торгових суперечок між США та Китаєм з конкуруючими тарифами та субсидіями, що рухаються у різних напрямках, може сповільнити глобальне економічне зростання”, - вважає австралійський міністр.

Бірмінгем сказав, що Австралія постійно порушує ці питання з представниками США на різних рівнях.

Читайте також: Митна війна: ЄЦБ підрахував переваги Китаю і втрати США

У свою чергу, тіньовий міністр закордонних справ Австралії Пенні Вонг переконана, що виступ Трампа був спрямований на американську аудиторію, хоча погоджується, що збільшення напруженості між США та Китаєм не допоможе Австралії.

“Я думаю, що Австралія зазнає економічних втрат. Крім того, зростаюча конкуренція і напруженість не сприяють безпеці”, - сказала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-