Митна війна: ЄЦБ підрахував переваги Китаю і втрати США

Митна війна: ЄЦБ підрахував переваги Китаю і втрати США

Укрінформ
Європейський центральний банк змоделював можливі втрати і переваги для США та КНР в результаті їх можливого торгівельного протистояння, зазначивши, що американці перебувають у програшній позиції.

Про це повідомляє Reuters.

«Дослідження Європейського центрального банку засвідчило, що Сполучені Штати будуть мати більше втрат, якщо розпочнуть торгівельні війни з іншими державами, тоді як КНР буде непогано почуватись після заходів у відповідь проти неї», - йдеться у повідомленні.

На думку аналітиків, Китай натомість отримає вигоду, експортуючи більше до третіх країн, де товари США будуть обкладені митом, хоча цей виграш буде тимчасовим.

Читайте також: Торговельна війна Трампа принесла Канаді майже $300 млн

Результати аналізу засвідчують: експортні можливості Сполучених Штатів суттєво погіршаться. За такої ситуації американські компанії будуть менше інвестувати, наймати менше працівників, що посилить негативний ефект, наголошується у доповіді.

Як відомо, Пекін запровадив мито на продукцію зі Сполучених Штатів на 60 мільярдів доларів у відповідь на запроваджені мита на суму 200 мільярдів доларів на китайські товари.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-