Німецька католицька церква вибачилася за сексуальне насильство священиків

Німецька католицька церква вибачилася за сексуальне насильство священиків

Укрінформ
Німецька католицька церква вперше вибачилася перед більш як 3600 жертвами сексуального насильства з боку своїх служителів.

Це завдання взяв на себе голова Конференції німецьких католицьких єпископів кардинал Райнхард Маркс, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

"Занадто довго зловживання в церкві заперечувалися, замовчувалися і покривалися. За це, але перш за все, за всю цю біль, я прошу вибачення", - сказав Маркс у вівторок під час презентації дослідження сексуального насильства над дітьми і підлітками католицькими священнослужителями, проведеного за дорученням Конференції католицьких єпископів.

Згідно з дослідженням, у період між 1946 і 2014 роком щонайменше 3677 осіб стали жертвами насильства, більше половини з яких - хлопчики віком до 13 років. Серед обвинувачених - 1670 церковних служителів, середній вік яких - 42 роки. Спостерігачі вважають, що постраждалих може бути значно більше, оскільки далеко не всі готові розповісти про свою біду, навіть на умовах анонімності.

"Мені соромно за зруйновану довіру, за злочини, які чинять церковні чиновники, а також за те, що багато хто відводив очі, не бажаючи визнавати, що сталося, за те, що мало турбувалися про жертв", - заявив кардинал Маркс."Багато людей більше не вірять нам, і я це розумію", - додав головний німецький католик. Сьогоднішній день він назвав поворотним в історії німецької церкви.

Читайте також: Сексуальний скандал у Чилі відправив у відставку вже сімох єпископів

Дослідження проводилося групою німецьких вчених, наукових співробітників та їх помічників у 27 німецьких єпархіях протягом більше ніж 4 років.

Фото: mk-online.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-