В ОБСЄ засудили затримання журналістів в Греції за обвинуваченням у наклепі

В ОБСЄ засудили затримання журналістів в Греції за обвинуваченням у наклепі

Укрінформ
Представник Офісу ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір засудив затримання трьох журналістів грецької газети Fileleftheros за обвинуваченнями у наклепі.

При цьому він привітав рішення прокурора не висувати відразу обвинувачення, що призвело до звільнення журналістів, повідомляє Офіс ОБСЄ з питань свободи ЗМІ.

"Я засуджую утримування журналістів протягом декількох годин у в’язниці після їх обвинувачень у наклепі з боку міністра оборони у зв’язку матеріалом про, як припускається, нецільове використання коштів Європейського Союзу", - заявив Дезір.

Читайте також: У Греції сказали, коли відкриють Македонії шлях до НАТО

За його словами, політичні лідери повинні утриматися від висування якого-небудь кримінального обвинувачення стосовно журналістів за їх розслідувальні репортажі, а також демонструвати "вищий рівень толерантності щодо критики та уваги з боку преси".

"Таке залякування журналістів є неприпустимим", - наголосив представник Офісу ОБСЄ з питань свободи ЗМІ.

Раніше видавець, головний редактор та політичний редактор газети Fileleftheros провели ніч у в'язниці. Це відбулося після того, як їх та ще чотирьох інших журналістів звинуватив у наклепі міністр оборони Греції Панос Камменос після публікації у Fileleftheros 21 вересня статті про нібито нецільове використання коштів ЄС, пов’язаних з Міноборони.

"Я вітаю, що ці троє журналістів були звільнені і що ніяких негайних звинувачень не було висунуто з боку прокурора. Дифамацію слід декриміналізувати відповідно до міжнародних стандартів свободи слова. Я закликаю владу скористатися цим інцидентом для перегляду чинного законодавства та декриміналізації наклепу", - заявив Дезір.

Читайте також: ОБСЄ засуджує рішення Росії про в'язницю за "наклеп у соцмережах"

Як повідомлялося, 21 вересня представник Офісу ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір засудив введення Держдумою РФ кримінальної відповідальності, аж до 1 року ув’язнення, у пов’язаних з наклепом в Інтернеті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-