Фонд Сороса оскаржує в ЄСПЛ угорський закон

Фонд Сороса оскаржує в ЄСПЛ угорський закон

Укрінформ
Фонд "Відкрите суспільство" (Open Society Foundations), заснований американським мільярдером Джорджем Соросом, подав позови через прийняття владою Угорщини низки законопроектів, які обмежують роботу неурядових організацій (НУО) на території цієї країни.

Про це повідомляє агентство АР.

"Міжнародна філантропічна організація, заснована мільярдером Джорджем Соросом, заявила, що в понеділок вона подала заяви до Європейського суду з прав людини та Конституційного суду Угорщини щодо оскарження останніх законів Угорщини стосовно роботи громадських груп із шукачами притулку", - йдеться у повідомленні.

За словами директора юридичної команди Фонду «Відкрите суспільство» Джеймса Голдстона, судовий позов виступає на протидію законам, "спрямованим на залякування та заглушення незалежних голосів в Угорщині".

"Уряд підірвав незалежність суддів, приручив засоби масової інформації і тепер намагається змусити замовкнути групи громадянського суспільства, які відносяться до числа останніх критичних суспільних голосів, що залишилися в Угорщині", - заявив Голдстон.

Читайте також: В Угорщині за допомогу нелегалам саджатимуть до в’язниці

У червні уряд Угорщини ухвалив пакет законів, який отримав назву "Стоп Сорос". Він вводить кримінальну відповідальність за допомогу нелегальним мігрантам з боку НУО. У липні угорські законодавці затвердили 25-відсотковий податок на фінансову або матеріальну підтримку груп, які сприяють міграції.

Пізніше влада Європейського Союзу розкритикувала дії угорської влади. 12 вересня Європарламент ініціював процес щодо Угорщини через "руйнування владою цієї країни демократичних інститутів". Подібний процес щодо члена ЄС був запущений уперше. У разі, якщо члени Європейського Союзу підтримають сторону звинувачення, Будапешт можуть позбавити права голосу. При цьому Польща пообіцяла захистити Угорщину від санкцій ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-