В Угорщині за допомогу нелегалам саджатимуть до в’язниці

В Угорщині за допомогу нелегалам саджатимуть до в’язниці

Укрінформ
Парламент Угорщини вніс зміни до законодавства, які обмежують допомогу нелегальним мігрантам та передбачають за неї кримінальне покарання.

Під приціл потрапляють передусім неурядові організації.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Угорський парламент у середу, 20 червня, схвалив законодавчі зміни, що ускладнюють отримання біженцями притулку в Угорщині та криміналізують певні види допомоги нелегальним мігрантам. У першу чергу, під приціл потрапляють працівники неурядових організацій", - йдеться у повідомленні.

 Як повідомляє агенція AFP, за відповідний документ проголосували 160 народних обранців, лише 18 парламентарів висловилися проти.

Надання такої допомоги, зокрема з отримання притулку, може загрожувати ув'язненням на термін до одного року. У подальшому тим, хто допомагає біженцям, також може бути відмовлено в доступі до восьмикілометрової зони вздовж шенгенського кордону на території Угорщини. Проект законодавчих змін гостро розкритикували в Управлінні Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН).

Читайте також: Мей дорікнула Трампу зображеннями дітей мігрантів у "клітках"

Цей пакет законопроектів у країні вже охрестили як "Стоп Сорос", посилаючись на протистояння між угорським прем'єр-міністром Віктором Орбаном та мільярдером Джорджем Соросом. Останній очолює фонд "Відкрите суспільство" (Open Society), який до останнього часу базувався у Будапешті. Орбан неодноразово виступав з критикою Сороса та називав активістів неурядових організацій "найманцями Сороса". У середині травня фонд "Відкрите суспільство" заявив про те, що припинить свою діяльність в Угорщині і перенесе офіс у Берлін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-