Єврокомісія подала в суд на Польщу

Єврокомісія подала в суд на Польщу

Укрінформ
Єврокомісія звернулася до Суду ЄС у зв'язку із порушеннями у Польщі принципів незалежного судочинства.

Такі дії стали другим етапом розпочатої раніше Єврокомісією процедури у зв'язку із порушеннями польською владою принципів верховенства права, що є фундаментальними для країни-члена ЄС.

«Сьогодні Єврокомісія вирішила позиватися до Суду справедливості ЄС у зв'язку із порушеннями принципів незалежності судочинства, що було спричинено польським законом про Верховний суд, а також подала клопотання до Суду справедливості щодо вжиття тимчасових заходів до винесення рішення у цій справі», - заявили у Єврокомісії.

Читайте також: Польщу обмежили у правах в європейському судовому органі

Як наголошується, Єврокомісія вважає, що закон Польщі про Верховний суд не відповідає законодавству Євросоюзу, порушує Договір про ЄС та підриває принципи незалежності судочинства.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Єврокомісія ініціювала процедуру щодо Варшави з метою розслідування можливих порушень у сфері верховенства права. Як пояснили в Єврокомісії, закон Польщі про Верховний суд порушує права суддів у цьому органі та не відповідає зобов’язанням Польщі згідно з Договором про ЄС. У Польщі наполягають, що це рішення Єврокомісії є "політичним", і готові відстоювати своє право на зміни у законодавстві країни в суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-