Канада підтримує об’єднану Іспанію - Трюдо

Канада підтримує об’єднану Іспанію - Трюдо

Укрінформ
Іспанія спроможна самостійно вирішити питання про референдум щодо незалежності Каталонії із дотриманням усіх прав громадян.

Про це заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо на спільній прес-конференції із главою уряду Іспанії Педро Санчесом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я розумію, що це (проведення референдуму про незалежність - ред.) є делікатним внутрішнім питанням. Я впевнений у спроможності іспанського народу та всіх рівнів влади знайти шлях, який поважатиме свободу слова, цінності, права людини, верховенство права та конституцію Іспанії”, - сказав Трюдо.

За його словами, усі рівні влади працюють над пошуком сприятливого виходу із ситуації. “Канада визнає одну об'єднану Іспанію”, - наголосив глава уряду Канади.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Іспанії раніше запропонував провести у Каталонії референдум щодо більшої автономії регіону, проте виключив будь-яке голосування щодо незалежності.

Уряд меншості Санчеса сильно залежить від підтримки партій, які пов'язані з прибічниками незалежності Каталонії, для ухвалення законів, і саме тому прем'єр відмовився від жорсткої лінії поведінки щодо них.

Читайте також: У Барселоні відзначили день Каталонії: знову вимагали незалежності регіону

Каталонія здобула автономію згідно з іспанською Конституцією ще у 1978 році. У 2006 році вона навіть була розширена.

Проте у 2010 році Конституційний суд Іспанії скасував кілька статей у документі про автономію регіону. Саме це рішення й спровокувало значне збільшення підтримки руху за незалежність Каталонії, де проживає близько 7,5 мільйона людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-