Азійські компанії згортають бізнес у Китаї через американські мита – ЗМІ

Азійські компанії згортають бізнес у Китаї через американські мита – ЗМІ

Укрінформ
ЗМІ  заявляють про перенос азійськими виробниками своїх виробничих потужностей з Китаю через мита, які президент США Дональд Трамп накладає на китайський імпорт. 

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Так, за даними агентства Reuters, серед фірм, які вже почали згортати свою діяльність у Китаї після першої хвилі митних обмежень – південнокорейський виробник мікросхем Hynix, японські компанії з виробництва електротехніки Mitsubishi Electric і Toshiba Machine та виробник обладнання Komatsu.

Інші, такі, як тайванська комп’ютерна компанія Compal Electronics та південнокорейська LG, планують вийти з країни, якщо торгівельна війна між Пекіном і Вашингтоном продовжиться.

Як зазначає Reuters, додаткове митне навантаження ставить під загрозу статус Китаю як країни з низькою собівартістю виробництва, який разом із стрімким темпом росту китайського ринку свого часу став причиною, чому чимало компаній будували в цій країні заводи протягом останніх десятиліть

Як повідомлялося, цього тижня набудуть чинності нові санкції Трампа проти китайських товарів – 10% мита на китайський експорт в обсязі 200 мільярдів доларів. Президент США також погрожував ввести третю хвилю тарифів на 267 мільярдів, що охопить весь експорт Китаю до Сполучених Штатів.

Читайте також: Китай висловив протест Вашингтону через санкції

У липні США ввели мита в 25% на китайські товари на суму 50 мільярдів доларів. Китай відповів на це дзеркально. У список товарів, затверджених Вашингтоном, зокрема, ввійшли електроніка та медобладнання, вироблена в Китаї. Пекін підвищив тарифи на зерно і продукти харчування, які постачаються з США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-