Китай висловив протест Вашингтону через санкції

Китай висловив протест Вашингтону через санкції

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ КНР Чжен Цзегуан викликав посла США в Пекіні Террі Бранстеда та висловив йому офіційний протест через введення санкцій з боку Вашингтона.

Про це повідомляє агентство АFР з посиланням на китайські державні ЗМІ.

"Китай викликав посла США в суботу, щоб передати офіційний протест через санкції, введені Сполученими Штатами проти відомства збройних сил Китаю через купівлю російських винищувачів та ракет", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це сталося на наступний день після того, як Китай закликав США відкликати санкції, погрожуючи наслідками.

Читайте також: Китай і Ватикан підписали історичну угоду щодо єпископів

Як повідомлялося раніше, США, які у четвер ввели персональні санкцій проти 33 представників сектору оборони і розвідки РФ, запровадили також обмеження проти китайської організації - Департаменту розробки обладнання (EDD) та його директора Лін Шанфу через співпрацю з "Рособоронекспортом".

Як уточнюється, угоди передбачали поставку в Китай російських бойових літаків Су-35 у 2017 році, а також обладнання, пов'язаного з ракетною системою "С-400", - в 2018 році.

Обмеження включають, у тому числі, відмову в наданні експортних ліцензій; заборону міжнародних транзакцій через установи та фінансові системи США, блокування майна та активів, що перебувають під юрисдикцією США; візові обмеження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-