США ввели санкції проти організації з КНР через оборонну співпрацю з Росією

США ввели санкції проти організації з КНР через оборонну співпрацю з Росією

Укрінформ
США, які у четвер ввели персональні санкцій проти 33 представників сектору оборони і розвідки РФ, запровадили також обмеження проти китайської організації та її директора через співпрацю з "Рособоронекспортом".

Про це йдеться в офіційній заяві речниці Державного департаменту США Хезер Науерт, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Державний секретар США за погодженням із міністром фінансів запровадив санкції згідно з розділом 231 "Акта протидії противникам Америки через санкції" (CAATSA) проти китайської організації – Департаменту розробки обладнання (EDD) та його директора Лін Шанфу (Li Shangfu)", - йдеться у заяві.

Причиною введення обмежень вказується безпосередня участь у масштабних угодах з російською установою "Рособоронекспорт", яка вже давно перебуває під санкціями США.

Читайте також: США запровадили санкції проти 33 представників Міноборони і розвідки РФ

Як уточнюється, угоди передбачали поставку в Китай російських бойових літаків Су-35 у 2017 році, а також обладнання, пов'язаного з ракетною системою "С-400", - в 2018 році.

Обмеження включають, у тому числі, відмову в наданні експортних ліцензій; заборону міжнародних транзакцій через установи та фінансові системи США, блокування майна та активів, що перебувають під юрисдикцією США; візові обмеження.

"Дії Державного департаменту США є результатом імплементації Розділу ІІ "Акта протидії противникам Америки через санкції" (CAATSA), прийнятого Конгресом у відповідь на агресію проти України, анексію Криму, кібервторгнення та напади, втручання у вибори 2016 року та інші злочини", - наголошується в заяві.

При цьому в Держдепартаменті США пообіцяли "продовжувати активно реалізовувати положення CAATSA та закликати всі країни припинити відносини з оборонним та розвідувальним секторами Росії, обидва з яких пов'язані зі злочинною діяльністю в усьому світі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-