Brexit: Туск пояснив, чому план Мей не спрацює

Brexit: Туск пояснив, чому план Мей не спрацює

Укрінформ
Голова Європейської Ради Дональд Туск заявив, що запропонований прем’єр-міністром Великої Британії Терезою Мей "план Чекерс" про майбутні відносини з ЄС не спрацює.

Про це він заявив після завершення неформального саміту ЄС у Зальцбурзі, повідомляє агентство Reuters.

"Усі поділяють думку, що хоча у пропозиції "Чекерс" (позиція Лондона на переговорах з ЄС, схвалена урядом у заміській резиденції Чекерс - ред.) є позитивні елементи, запропонований варіант економічного співробітництва не спрацює, і не в останню чергу через те, що це може підірвати єдиний ринок", - сказав Туск.

За його словами, "моментом істини" Brexit-переговорів стане засідання Європейської Ради у жовтні. "У жовтні ми очікуємо максимального прогресу та результатів", - додав він.

Як повідомлялося, Велика Британія повинна вийти з Євросоюзу 29 березня 2019 року, проте переговори між Лондоном та Брюсселем щодо умов виходу все ще тривають.

Читайте також: Лідери країн ЄС погодилися провести саміт щодо Brexit - ЗМІ дізналися дату

Обговорення теми Brexit відбулося на неформальному саміті лідерів країн ЄС у Зальцбурзі ввечері у середу. Прем’єр-міністр Британії Тереза Мей запропонувала 27-м своїм європейським колегам зосередитися на досягненні угоди щодо Brexit, заявивши, що її потрібно укласти протягом наступних двох місяців і що переговори не будуть далі продовжені. Вона також пообіцяла, що серед пріоритетів Лондона в цьому напрямку – підтримка економічних зв’язків та забезпечення дотримання обіцянок, даних Північній Ірландії.

У четвер 27 глав держав та урядів ЄС обговорюють тему Brexit вже без очільниці британського уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-