У Нью-Йорку офіційно розпочалася 73 сесія Генасамблеї ООН

У Нью-Йорку офіційно розпочалася 73 сесія Генасамблеї ООН

Укрінформ
Урочисте відкриття 73-ї сесії Генеральної асамблеї ООН відбулося у вівторок в штаб-квартирі Організації в Нью-Йорку.

Роботу сесії впродовж року очолюватиме міністр закордонних справ Еквадору Марія Фернанде Еспіноза Гарсес, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми починаємо нову сесію, і нас очікує напружена робота", - заявила Гарсес під час виступу на початку церемонії.

Читайте також: Україна закликає ООН посилити тиск на Москву задля звільнення політв'язнів

Вона окреслила пріоритети свого головування, а також роботи Генасамблеї в цілому.

Голову сесії ГА ООН, а також його заступників обирають шляхом голосування делегації, представлені в ООН. Нагадаємо, в червні віце-головою 73-ї сесії Генасамблеї був обраний постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

За традицією, на початку наступного тижня в штаб-квартирі ООН розпочнуться дебати високого рівня за участю глав держав і урядів – одна з найголовніших подій в роботі ГА ООН. Міжнародні лідери виступатимуть з промовами в сесійній залі перед учасниками Генасамблеї, а також візьмуть участь у планових заходах та зустрічах для обговорення актуальних проблем світового порядку.

Читайте також: Питання Сенцова має стати однією з основних тем Генасамблеї ООН – Єльченко

Українську делегацію в Нью-Йорку очолить Президент України Петро Порошенко. Він планує прибути до США 24 вересня. У середу, 26 вересня запланований виступ глави Української держави в залі Генасамблеї ООН.

Як очікується, у своєму виступі Президент зосередить увагу, в тому числі, на питаннях розгортання миротворчої місії під мандатом ООН на Донбасі, а також Голодомору в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-