Україна закликає ООН посилити тиск на Москву задля звільнення політв'язнів

Україна закликає ООН посилити тиск на Москву задля звільнення політв'язнів

Укрінформ
Постійний представник України Юрій Клименко закликав держави-члени ООН та міжнародні організації збільшити тиск на Російську Федерацію, щоб зупинити грубі та систематичні порушення прав людини та звільнити всіх незаконно затриманих громадян України.

Про це він заявив під час дебатів щодо порядку денного 39-ї сесії Ради ООН з прав людини, повідомляє прес-служба Постійного представництва України при відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві.

"Ми закликаємо держави-члени ООН та міжнародні організації вжити подальших заходів для збільшення тиску на Російську Федерацію, щоб зупинити грубі та систематичні порушення прав людини та звільнити всіх громадян України, незаконно утримуваних Росією", - сказав Клименко.

У цьому контексті він ще раз звернув увагу на ганебну практику використання Росією політичних переслідувань проти активістів українських та кримських татар як засобу запобігання та ліквідації будь-якої опозиції проти незаконної окупації та спроби анексії Кримського півострова.

Клименко акцентував, що Кремль незаконно затримав понад 70 громадян України під надуманими, політично мотивованими кримінальними обвинуваченнями, а український омбудсмен не отримав доступу до жодного з політичних в'язнів - громадян України незважаючи на численні звернення української сторони та запевнення Російської Федерації, навіть на найвищому рівні.

Читайте також: Клімкін здивований заявою Москалькової про спробу Балуха "виламати двері" у СІЗО

"Стан здоров'я Олега Сенцова, який продовжує безстрокове голодування з 14 травня, тобто 128 днів, залишається критичним і щодня погіршується. Володимир Балух продовжує безстрокове голодування більше 180 днів; він, по суті, перебуває на межі життя і смерті. Більше того, кілька днів тому його було жорстоко побито у в'язниці. Росія намагається придушити спільноту кримських татар на території окупованого Криму шляхом щоденних обшуків, залякування та обмежень свободи зібрань та релігії тощо. Такі дії російської окупаційної адміністрації більше не можна терпіти", - наголосив постпред України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-