Штати звинуватили Росію у сприянні доступу КНДР до хімзброї

Штати звинуватили Росію у сприянні доступу КНДР до хімзброї

Укрінформ
Постійний представник США Ніккі Гейлі заявила, що Росія сприяла скасуванню обмежень для постачання зброї масового ураження в Північну Корею після вбивства брата нинішнього лідера КНДР Кім Чен Нама.

З такою заявою вона виступила в понеділок на засіданні Ради безпеки ООН у Нью-Йорку, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Коли Північна Корея ліквідувала Кім Чен Нама газом VX, смертельним нервовим реагентом, Сполучені Штати ініціювали посилення обмежень ООН щодо постачання хімічної та біологічної зброї Північній Кореї", - наголосила глава американської делегації при ООН.

Вона зауважила, що спочатку РФ погодилася з такою позицією в Раді безпеки, але вчинила навпаки та "вкотре заблокувала оновлення 12-річного списку санкцій санкційним комітетом – списку, який має вирішальне значення для запобігання потоку в КНДР небезпечних матеріалів, пов'язаних зі зброєю масового знищення".

Читайте також: "Звинувачення" на адресу Москви: РосЗМІ перекрутили слова постпреда США

Гейлі також наголосила, що Москва постійно намагається зірвати режим санкцій проти Північної Кореї.

Як повідомлялося, Кім Чен Нам був убитий у лютому 2017 року нервово-паралітичною речовиною в міжнародному аеропорту Куала-Лумпура (Малайзія).

Фото: RICK BAJORNAS/ UN PHOTO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-