Німеччина не проти газу зі США, але є умова

Німеччина не проти газу зі США, але є умова

Укрінформ
У Німеччині немає упередження проти американського імпорту скрапленого газу, головною умовою має бути його конкурентна ціна.

Про це сказала на брифінгу в понеділок у Берліні представник уряду країни Мартіна Фітц, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"В цілому федеральний уряд відкрито і без упередження ставиться до постачання газу зі США", - сказала Фітц, нагадавши, що фахівці обговорюють можливість будівництва LNG-терміналу.

У питанні поставок скрапленого газу зі США до Німеччини Берлін виходить з того, що німецький газовий ринок відкритий для всіх його учасників. Рішення ж по конкретних контрактах і проектах мають ухвалювати торговці і покупці, які працюють на німецькому ринку. "Експорт скрапленого газу зі США цілком можливий, якщо ціни будуть конкурентоздатні", - підкреслила Фітц.

Вона також нагадала, що в даний час ведуться переговори між Єврокомісією і США про покращення та поглиблення трансатлантичних економічних відносин. Комісія Євросоюзу дотримується принципу вільної торгівлі і відкритих ринків і виступає проти створення перешкод у торгівлі. Що стосується поставок, то це питання має стратегічно важливу роль у забезпеченні ЄС газом, додала представниця німецького уряду.

Читайте також: Україна втрачатиме $3 мільярди щороку, якщо Nord Stream 2 побудують - Коболєв

Днями посол США в Німеччині Річард Гренель заявив, що очікує завершення будівництва LNG-терміналу в Німеччині раніше запланованої дати у 2022 році. "Це буде набагато швидше", - заявив дипломат після зустрічі з інвесторами в Берліні.

Як повідомлялося, американська сторона виступає проти спорудження російського газопроводу "Північний потік-2". Критики стверджують, що причиною цього є, не в останню чергу, прагнення Вашингтона поставляти свій скраплений газ в Європу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-