Україна втрачатиме $3 мільярди щороку, якщо Nord Stream 2 побудують - Коболєв

Україна втрачатиме $3 мільярди щороку, якщо Nord Stream 2 побудують - Коболєв

Укрінформ
Україна втратить 3 млрд дол., які вона отримує щорічно від транзиту газу до країн ЄС, якщо буде побудований "Північний потік-2".

Про це на форумі YES2018 заявив голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо буде побудований "Північний потік-2", Україна втратить 3 млрд дол. Це великі гроші для нашої економіки", - сказав Коболєв.

Раніше Коболєв заявляв, що Україна має партнера у питанні "Північного потоку-2" у особі США.

"Я вважаю, що США уже значно впливає на європейський газовий ринок. Ціни, які зараз функціонують, були сформовані завдяки імпорту газу з Росії та скрапленого газу із США. Якщо частка буде більшою, вплив буде посилюватися", - сказав Коболєв у ході YES.

Читайте також: Україна пропонує сценарій, що може змусити РФ відмовитися від Nord Stream 2

Як відомо, "Північний потік-2" - це проект газопроводу з Росії до Німеччини в обхід України через Балтійське море. 51% акцій належить російському Газпрому. РФ хоче побудувати дві нитки газопроводу.

З кінця 2019 року газотранспортний коридор "Північний потік-2" повинен транспортувати близько 55 млрд кубометрів природного газу щорічно з РФ через Балтійське море до Німеччини.

Супротивники проекту - у тому числі Польща, країни Балтії, Україна, Молдова, США та Данія - стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає близько третини об'ємів газу в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-