Берлін занепокоєний станом здоров'я учасника Pussy Riot

Берлін занепокоєний станом здоров'я учасника Pussy Riot

Укрінформ
Учасник російської панк-групи Pussy Riot і видавець "Медіазони" Петро Верзілов, який зараз знаходиться у Берліні і проходить лікування у приватному порядку, ймовірно був отруєний холінолітиками.

Про це представники влади заявили в понеділок на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"МЗС і уряд були повідомлені про те, що він (Петро Верзілов – ред.) у приватному порядку  доставлений на лікування в Берлін", - зазначила офіційний представник МЗС ФРН Марія Адебар.

Вона додала, що міністерство уважно стежить за цією справою, занепокоєне станом здоров'я Верзілова і сподівається на його швидке одужання. Адебар не стала уточнювати, чи порушувалося це питання в ході переговорів глав дипломатичних відомств Гайко Мааса і Сергія Лаврова у п'ятницю в Берліні, зауваживши лише, що теми, які стосуються прав людини, завжди стоять на порядку денному переговорів з російською стороною.

Читайте також: Після отруєння видавець "Медіазони" приїхав лікуватись до Німеччини

Як повідомлялося, учасник панк-групи Pussy Riot і видавець інтернет-видання "Медіазона", присвяченого захисту прав затриманих, підслідних і ув'язнених у Росії, Петро Верзілов потрапив до реанімації у важкому стані ввечері 11 вересня. Він почав втрачати зір, здатність говорити і пересуватися. Це відбулося незабаром після засідання суду, де розглядалася адміністративна справа щодо його цивільної дружини Вероніки Нікульшиної. Лікарі виключили інсульт, але припустили, що він міг отруїтися чи був отруєний холінолітиками. Вероніка Нікульшина заявила, що Верзілов не приймав жодних ліків або наркотичних речовин. Минулої суботи ввечері Верзілова доставили на лікування в Берлін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-