У Китаї буревій

У Китаї буревій "Мангкхут" забрав чотири життя

Укрінформ
Буревій "Мангкхут" забрав життя чотирьох людей у Китаї та паралізував Гонконг.

Про це повідомляє DW.

"Потужний тайфун "Мангкхут", що раніше пронісся північною частиною Філіппін, у неділю досяг узбережжя Китаю. Станом на ранок понеділка, 17 вересня, число загиблих на півдні КНР унаслідок тайфуну зросло до чотирьох. Троє смертей спричинили дерева, повалені потужним вітром. Ще одна особа загинула під час обвалу будинку", - йдеться у повідомленні.

Xinhua/Укрінформ
Xinhua/Укрінформ

Зазначається, що найбільше від стихійного лиха постраждала провінція Гуандун. У регіоні й досі зачинені школи. Напередодні швидкість вітру на південному узбережжі сягала 242 кілометри на годину. У деяких районах Гонконгу затопило вулиці, що паралізувало роботу громадського транспорту. Не менше 200 мешканців Гонконгу отримали внаслідок стихії тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. 

Раніше влада провінції Гуандун повідомила про евакуацію з прибережної зони близько 2,4 мільйона людей.

Через негоду було скасовано сотні авіарейсів. Місцева влада й надалі рекомендує громадянам триматися якомога далі від узбережжя та дотримуватися інших заходів безпеки.

Тим часом на Філіппінах повідомляють про зростання числа жертв тайфуну "Мангкхут". Рятувальники припускають, що число загиблих від стихії може досягти 100. Вже зараз повідомляється про 65 підтверджених смертей, інформує AFP.

Читайте також: На Гонконг обрушився тайфун: постраждали 362 особи

Більшість смертельних випадків спричинили зсуви грунту. Десятки людей ще й досі вважаються зниклими безвісти. Тривають рятувально-пошукові роботи.

Фото: СІНЬХУА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-