У Німеччині затримали понад 30 учасників акції проти вирубування лісу

У Німеччині затримали понад 30 учасників акції проти вирубування лісу

Укрінформ
Німецька поліція під час спецоперації затримала 34 активістів, які протестували проти вирубування лісу та видобутку бурого вугілля в землі Північний Рейн-Вестфалія.

Затримання відбулися в суботу, 15 вересня, під час спецоперації поліції у Гамбахському лісі, повідомляє DW.

"Загалом 34 активних захисників довкілля було затримано поблизу міста Ахен у федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія на західному кордоні Німеччини", - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що під час спецоперації незначні поранення дістали восьмеро осіб. Дехто з активістів забарикадувався у підземних тунелях. Лише зранку у неділю, 16 вересня, вдалося переконати двох із них добровільно залишити тунелі, котрі є дуже небезпечними. 

Читайте також: У Німеччині двоє чоловіків напали на біженців-підлітків

На даний момент правоохоронці та інші учасники спецоперації намагаються також розблокувати деякі ділянки доріг, де раніше активісти спорудили барикади. 

Очікується, що спецоперація зі звільнення лісу від активістів-екологів, що розпочалася 13 вересня після оприлюднення відповідного рішення суду, який дозволив примусово зачищати територію, триватиме й у неділю.

Про плани енергетичного концерну RWE вирубати значні ділянки Гамбахського лісу задля видобутку бурого вугілля, потрібного німецьким теплоелектростанціям, стало відомо нещодавно. Це викликало неабияке обурення серед місцевих мешканців. Дехто з них вирішив постійно перебувати в лісі, щоб запобігти його вирубуванню. Активісти спорудили у лісі кілька десятків "жител" на деревах. 

На сьогодні спалення бурого вугілля вважається одним із найбільших джерел викидів парникових газів у Німеччині. Попри узгоджені цілі Паризької кліматичної угоди, під якими підписався Берлін, німецькі енергетичні концерни не планують поки що відмовлятися від цього енергоносія. Найбагатші поклади бурого вугілля розташовані на сході Німеччини та в землі Північний Рейн-Вестфалія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-