Прокуратура Швейцарії звинувачує росіян у кібератаках на WADA

Прокуратура Швейцарії звинувачує росіян у кібератаках на WADA

Укрінформ
Двоє російських шпигунів, арештованих у Нідерландах, крім іншого підозрюються в спробі здійснення кібератаки на Всесвітнє антидопінгове агентство WADA.

Про це повідомляє АFР із посиланням на швейцарську прокуратуру.

«Двоє російських шпигунів, заарештованих у Нідерландах за підозрою в нападі на швейцарську лабораторію, також перевіряються щодо спроби вчинити кібератаку на Всесвітнє антидопінгове агентство», - йдеться в повідомленні.

Заарештовані на початку цього року агенти намагалися отримати дані з лабораторії Шпіц в Берні, яка розслідувала отруєння Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в британському Солсбері.

З березня 2017 року ці ж двоє підозрюваних проходили в кримінальному розслідуванні «через кібератаки проти Всесвітнього антидопінгового агентства».

Читайте також: Кібератаки РФ: Парубій розповів Волкеру, що Україні потрібна підтримка США

«Розслідування ведеться за підозрою в політичному шпигунстві», - повідомила прес-секретар прокуратури Лінда фон Бург.

Як відомо, напруженість між РФ і WADA значно зросла за останні роки. Так в 2015 році WADA оголосило, що Антидопінгове агентство Росії (РУСАДА) не відповідає кодексу організації після розслідування Річарда Макларена про допінг в російському спорті. Згідно з розслідуванням, вживали допінг більше тисячі російських спортсменів. Це стало причиною відсторонення багатьох російських атлетів від участі у міжнародних змаганнях, включаючи літні Олімпійські ігри у 2016 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-