Кібератаки РФ: Парубій розповів Волкеру, що Україні потрібна підтримка США

Кібератаки РФ: Парубій розповів Волкеру, що Україні потрібна підтримка США

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час зустрічі зі спеціальним представником Державного департаменту США з питань України Куртом Волкером обговорив питання безпеки виборів.

Про це повідомляє прес-служба парламенту.

«Україна часто зазнає інформаційних та кібератак з боку Росії. Тому зараз, напередодні виборів, надважливою є підтримка і співпраця зі Сполученими Штатами Америки, які дуже добре знають, що таке російські кібератаки, зокрема, втручання у вибори», - сказав Парубій.

Він подякував США за підтримку України у час російської агресії та високо оцінив особистий внесок Курта Волкера.

Читайте також: У Британії заявляють про серію невдалих кібератак російського ГРУ

У свою чергу, Волкер відзначив, що “безпека виборів - це наш спільний інтерес, тому ми активно співпрацюємо з української владою і неурядовими організаціями, щоб забезпечити безпеку виборів”.

Голова Верховної Ради розповів спеціальному представнику Держдепартаменту США про законодавчі плани Верховної Ради на нинішню сесію і визначив головним законодавчим пріоритетом питання національної безпеки.

Парубій також наголосив, що важливим є аспект інформаційної безпеки, «адже в Україні існує мережа так званих засобів масової інформації, керованих із країни-агресора, які фактично виконують роль інструмента російської пропаганди».

“Як російський агресор окупував частину українських земель, - так окупованою є і частина інформаційного простору України”,- підсумував Голова ВР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-