Гундяєв збирає Синод РПЦ - поговорять про Україну і Томос

Гундяєв збирає Синод РПЦ - поговорять про Україну і Томос

Укрінформ
Основною його темою, під проводом московського патріарха Кирила (Гундяєва), стане питання ймовірного надання автокефалії православної церкви в Україні.

Про це повідомляє сайт РПЦ.

"Російська православна церква оголосила про проведення позачергового засідання Священного синоду РПЦ під головуванням патріарха Московського і всієї Русі Кирила (Гундяєва), яке відбудеться в Москві у п'ятницю, 14 вересня", - йдеться в повідомленні.

Термінове позачергове засідання Синоду має пройти у Даниловому ставропігійному чоловічому монастирі. Основною темою проведеного засідання буде розгляд питання про можливе надання Константинопольським патріархатом автокефалії православній церкві в Україні.

Читайте також: США підтримують боротьбу України за автокефалію - посол

Раніше українська православна церква Московського патріархату (УПЦ МП) вже заявила, що не визнає єдину православну церкву в Україні. Московський патріархат також не визнає автокефалію і не буде співслужити з новою церквою.

Читайте також: Синод Вселенського патріархату може відбутися 9-11 жовтня - речник УПЦ КП

Нагадаємо: 19 квітня Верховна Рада схвалила звернення до патріарха Варфоломія щодо надання Томосу про автокефалію православній церкві в Україні.

31 серпня патріарх Константинопольський Варфоломій під час зустрічі з головою Російської православної церкви Кирилом довів до відома останнього, що Константинополь збирається надати автокефалію українській церкві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-