Земан не проти продовження санкційного тиску на Росію

Земан не проти продовження санкційного тиску на Росію

Укрінформ
Керівництво Чехії згідно з тим, що антиросійські санкції мають залишатися, оскільки причини, за якими вони були запроваджені, зберігаються.

Про це йшлося на нараді з питань реалізації зовнішньополітичного курсу республіки в Празькому Граді за участю президента Мілоша Земана, прем'єр-міністра Андрія Бабіша, спікера Палати представників Радека Вондрачека, міністра закордонних справ Яна Гамачека і міністра оборони Любомира Метнара, повідомляє Укрінформ.

«Антиросійські санкції, запроваждені Європейським союзом після анексії українського Криму і в зв'язку зі збройним протистоянням на Донбасі, не втратили свого обгрунтування», - йдеться в спільній заяві за підсумками наради.

Читайте також: Орбан обурився обговоренням санкцій проти Будапешта у Європарламенті

У ній також наголошується на необхідності обговорення в рамках Європейської ради теми санкцій з точки зору їхньої політичної та економічної ефективності.

У документі керівники ЧР також закликали усі задіяні сторони до виконання Мінських угод.

Як відомо, наприкінці серпня президент Земан запропонував обговорити на засіданні Європейської ради зняття санкцій ЄС з Росії, назвавши цей механізм неефективним. Крім того, раніше чеський лідер заявляв про необхідність легітимізувати анексію Росією Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-