Орбан обурився обговоренням санкцій проти Будапешта у Європарламенті

Орбан обурився обговоренням санкцій проти Будапешта у Європарламенті

Укрінформ
Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан звинуватив Європейський парламент у спробі «шантажувати» Будапешт, оскільки законодавці почали розглядати дисциплінарні заходи проти його країни.

Про це пише "Радіо Свобода".

Депутат з Нідерландів Джудіт Саргентіні, яка написала доповідь щодо Угорщини та партії «Фідес» Орбана, 11 вересня повідомила парламенту в Страсбурзі, що документ «всебічно перераховує» напади на ЗМІ, національні меншини та порушення верховенства права.

"Ці напади явно суперечать цінностям ЄС", - сказала вона.

Читайте також: Європарламент може позбавити Угорщину права голосу

Орбан, у свою чергу, засудив доповідь, заявивши, що вона містить «серйозні фактичні викривлення» і пообіцяв, що Угорщина «не погоджується з цим шантажем».

"Звіт ображає Угорщину і ображає честь угорської нації", – переконаний Орбан, партія якого виграла дві третини місць у парламенті цього року після кампанії, побудованій на антиіміграційній риториці.

Читайте також: Орбан назвав очільника МВС Італії “своїм героєм”

Для того, щоб розпочати дисциплінарне провадження проти Угорщини, необхідна підтримка двох третин європейських парламентаріїв у голосуванні, призначеному на завтра, 12 вересня.

У грудні Європейська комісія зробила крок до початку розслідування проти Польщі, але вперше Європейський парламент намагається використати важелі впливу, викладені у 7 статті угоди ЄС.

Читайте також: Сійярто викликає шведського посла через "атаку на Угорщину"

Нагадаємо: стаття передбачає, що до країни-члена ЄС за порушення таких принципів, як повага до прав людини, демократія та верховенство права, можуть бути запроваджені різноманітні санкції, зокрема позбавлення права голосу в Раді ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-