На пост президента Грузії — вже більше 40 кандидатів

На пост президента Грузії — вже більше 40 кандидатів

Укрінформ
Заявки на участь у виборах президента Грузії подали більше ніж 40 кандидатів від політичних партій і ініціативних груп громадян.

Про це повідомляє Грузія Online із посиланням на прес-спікер ЦВК Ганну Мікеладзе.

"До цього часу в Центральну виборчу комісію Грузії подано 42 заяви про представлення кандидатів в президенти", - йдеться в повідомленні.

За словами Мікеладзе, кількість охочих представити кандидатів в президенти зросла.

Кандидати в президенти представлено 22 ініціативними групами і 19 партіями.

Реєстрацію вже пройшли чотири кандидати — Михаїл Гела Салуашвілі «Союз відновлення справедливості — голос нації: Господь — наша істина», Звіад Багдавадзе — «Громадянська платформа — Нова Сакартвело», Шалва Нателашвілі «Лейбористська партія Грузії», Давид Бакрадзе — «Європейська Грузія — рух за свободу».

Читайте також: "Чинник Саакашвілі" не вплинув на відносини України і Грузії - посол

Ініціативні групи і партії, які бажають висунути кандидата в президенти, мають звернутися в Центральну виборчу комісію сьогодні до 18:00.

Після цього вони можуть почати процес збору підписів. Підписи мають бути представлені в Центральну виборчу комісію не пізніше, ніж за 40 днів до дня проведення виборів і після повторної перевірки підписів, не пізніше ніж за тридцять днів до виборів, вона проведе реєстрацію як кандидатів осіб, охочих стати президентом.

Згідно з розпорядженням ЦВК подання кандидата в президенти має бути підтверджене не менше ніж 25 923 (0,75% від загального числа виборців) підписами виборців.

Як відомо, президентські вибори в Грузії пройдуть 28 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-