Ми не колонія Франції - Сійярто відповів Парижу на відмову фінансування

Ми не колонія Франції - Сійярто відповів Парижу на відмову фінансування

Укрінформ
Відмова Франції від фінансування країн ЄС, що порушують правила блоку щодо прийому біженців, свідчать про "колоніальний тон" Парижа, який неприйнятний на адресу Будапешта.

Про це йдеться в заяві міністра закордонних справ і торгівлі Угорщини Петера Сійярто, опублікованій прес-службою уряду країни.

"Угорщина ніколи не була колонією Франції і не є такою на сьогодні, а фінансування ЄС здійснюється за рахунок Угорщини на основі угод. Інша сторона цих угод полягає в тому, що Угорщина відкрила свій ринок, на якому отримують прибуток західні підприємства", - говориться в заяві міністра.

Сійярто підкреслив, що Будапешт виступає проти людей, "які пояснюють у колоніальному тоні, хто має право на фінансування ЄС, а хто ні".

"Суть проблеми - міграція. Багато хто у Брюсселі хоче змінити склад Європи, і ці проміграційні сили не в змозі прийняти той факт, що є уряди, для яких безпека громадян важливіша", - зазначив міністр.

Читайте також: Рада ЄС пропонує збільшити витрати на мігрантів наступного року

Коментарі глави МЗС з'явилися після слів його французького колеги Жана-Іва Ле Дріана про те, що Париж відмовляється фінансувати "популістів Європи" (в т.ч. Польщу і Угорщину), які не поважають "засадничих принципів" Євросоюзу, порушуючи правила блоку щодо прийому біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-