Рада ЄС пропонує збільшити витрати на мігрантів наступного року

Рада ЄС пропонує збільшити витрати на мігрантів наступного року

Укрінформ
Рада ЄС розглянула та затвердила позицію щодо бюджету Європейських співтовариств на 2019 рік, яка, зокрема, передбачає суттєве зростання обсягів фінансування програм, пов'язаних з міграцією та наданням притулку.

Відповідне повідомлення розміщено на офіційному сайті Ради ЄС

«Більше витрат також передбачається у сфері міграції. Це включає потужне посилення Фонду притулку, міграції та інтеграції, який отримає 1,1 мільярд євро (+55.80%), додаткове фінансування міграційних шляхів у Центральному Середземномор'ї, а також Агентства з питань біженців в Туреччині», - йдеться у рішенні Ради ЄС, яке було прийнято на рівні послів.

Фінансування Євросоюзом програм міграції у 2019 році має збільшитися найбільше у порівнянні з іншими пріоритетними статтями витрат, серед яких дослідження та інновації (+5,79%), молодіжні обміни, зокрема, за програмою Erasmus (+10,37%), інвестиції в інфраструктурні проекти (+26,46%) та програми охорони довкілля і боротьби з кліматичними змінами (+5,20%).

У пропозиціях Ради ЄС підтверджується профіцит бюджету ЄС у наступному році. Витратна частина бюджету становить 148,2 мільярди євро, при тому, що фінансові зобов'язання (надходження) до бюджету ЄС заплановані на рівні 164,1 мільярди євро.

Читайте також: Шенген опиниться під загрозою без міграційного плану — прем'єр Чехії

Як зазначається у рішенні Ради ЄС, такі пропозиції є збалансованими та стали можливими завдяки рішучій підтримці країн-членів Євросоюзу.

Рада ЄС представить пропозиції до бюджету ЄС на 2019 рік на пленарному засіданні Європарламенту у вересні поточного року. В свою чергу, депутати Європарламенту сформувати власну позицію щодо бюджету ЄС до 24 жовтня. Після цього держави-члени матимуть три тижні на проведення консультацій щодо уточнення наданих бюджетних пропозицій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-