Кремль використовуватиме Nord Stream 2 для шпигунства - експерт

Кремль використовуватиме Nord Stream 2 для шпигунства - експерт

Укрінформ
Росія планує оснастити трубопровід "Північний потік-2" засобами ведення розвідки.

Таку думку в коментарі Укрінформу висловив експерт Михайло Гончар.

“Якщо ми ведемо мову про північно-західний сектор Чорного моря, себто ось той морський простір, який знаходиться між Кримським півостровом та півднем Одеської області, то, практично, він контролюється росіянами. І це питання часу і обставин, коли вони можуть цим скористатися більше, ніж просто для створення проекції загрози, бо вони її вже створили”, - зауважив експерт.

Він додав, що не “треба мати якихось сумнівів у тому, як буде використовуватися “Північний потік-2”, та й перший, бо це одна траса. Достатньо поглянути на те, що Росія зробила на Чорному морі, захопивши наші видобувні потужності. Себто, вона оснастила їх різноманітними засобами ведення розвідки. А для того, щоб контролювати певний простір, от якраз це й потрібно, бо потрібно бачити все, що в ньому відбувається - на поверхні моря, під поверхнею моря. І тому-то вони обладнали видобувні платформи, блок-кондуктори радіолокаційними станціями сантиметрового та міліметрового діапазонів типу “Нева”, які сканують морський надводний простір. А під водою розмістили гідроакустичні засоби, які контролюють підводний простір. Тому це і є ознакою приготувань до якихось більш серйозних дій, коли виникне така необхідність”.

Читайте також: Зараз слушна нагода почати арешт труб Газпрому - експерт

“Поглянувши на те, що зробила Росія з цивільною морською інфраструктурою, навісивши на неї розвідувальне обладнання, легко припустити, що вона те саме зробить і на Балтиці. Тим більше, у випадку з “Північним потоком-2”, це ще легше і красивіше можна упакувати. Там не буде розміщене якесь стаціонарне обладнання, навпаки, мобільні розвідувальні комплекси”, - зауважив Гончар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-