До

До "пенсійних протестів" готові більше половини росіян

Опитування
Укрінформ
У Росії 53% громадян заявили про готовність брати участь в акціях протесту проти підвищення пенсійного віку.

Про це свідчать дані опитування "Левада-центру".

Так, наприкінці серпня більше половини росіян - 53% - заявили, що готові протестувати проти підвищення пенсійного віку, 42% - не готові, ще 5%  росіян не змогли відповісти. 

Зазначається, що це є психологічно важливим зростанням протестних настроїв, оскільки ще в липні тільки 37% респондентів заявляли, що швидше за все вийшли б протестувати, а 53% - про те, що сумніваються у своїй готовності брати участь в акціях проти підвищення пенсійного віку.

Читайте також: Росіяни розчаровуються в Путіні - Левада-Центр

Соціологи "Левада-центру" також з'ясували, що якби референдум з питань віку виходу на пенсію проводився у найближчу неділю, за збереження нинішнього пенсійного віку висловилося б 77% респондентів, а проти - 10%.

У Росії вже декілька місяців тривають протести проти запропонованої урядом пенсійної реформи. Останні протести пройшли напередодні відразу у декількох російських містах. Наступна масова акція запланована в Москві на 9 вересня. Її організатор - заарештований на 30 діб Олексій Навальний. Влада Москви проведення заходу не погодила.

В середині липня Державна Дума Росії ухвалила в першому читанні законопроект про поступове підвищення пенсійного віку до 65 років для чоловіків і до 63 років для жінок. 29 серпня президент Росії Володимир Путін запропонував дещо пом'якшити реформу, понизивши вік виходу на пенсію для жінок до 60 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-