Росіяни розчаровуються в Путіні - Левада-Центр

Росіяни розчаровуються в Путіні - Левада-Центр

Опитування
Укрінформ
Громадяни Росії дедалі менше підтримують зовнішньополітичний курс президента країни Володимира Путіна і все частіше згадують про зв'язок президента РФ з великим капіталом.

До таких висновків дійшли соціологи з "Левада-центру".

Згідно з даним опитуванням 16% респондентів підтримують зовнішню політику Путіна в липні 2018 року, в березні 2016 року таких було 22%. Все більше росіян - 16% вважають, що йому чужі інтереси народу, в березні 2016 року таких було 11% опитаних.

Відповідаючи на запитання "Чим вам не подобається Володимир Путін?", більшість, як і в попередні роки, вказує на зв'язок президента з великим капіталом (березень 2015 року - 21%, липень 2018 року - 17 %). Ще 14% опитаних вважають, що президент пов'язаний з корумпованими політиками.

9% респондентів погодилися з твердженням, що Путін не справляється з керівництвом країною, в березні 2016 року ці показники були на рівні 6%.

Читайте також: Опитування “Левади-Центру”: чому росіяни хочуть миру із Заходом

Опитування було проведено 19-25 липня 2018 року серед 1600 осіб віком від 18 і старше в 136 населених пунктах, 52 суб'єктах РФ. Дослідження проводилося методом особистого інтерв'ю. Статистична похибка не перевищує 2,9%.

У липні 2018 року, вперше з 2009 року, вірогідність масових протестів з економічними вимогами в Росії в представленнях населення перевищила 40%-й поріг. Стабільно високі показники в опитуванняї про ставлення до чинної влади  в РФ почали падати після внесення до Держдуми непопулярного в народі законопроекту про підвищення пенсійного віку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-