Польща може створити ще одне воєводство

Польща може створити ще одне воєводство

Укрінформ
Польська влада хоче інтенсифікувати роботу щодо можливого створення ще одного воєводства на півночі країни — Центральнопоморського з адміністративним центром у місті Кошалін.

Про це під час відвідання міста Кошалін заявив глава польського уряду Матеуш Моравецький, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Тема створення Центральнопоморського воєводства весь час є на порядку денному”,- заявив Моравецький.

За його словами, влада інтенсифікує у цьому зв'язку громадські консультації серед мешканців Кошаліна, Слупська і повітів, розташованих поблизу цих міст.

Як підкреслив Моравецький, уряд хоче прийняти остаточне рішення щодо створення воєводства, спираючись на думку місцевих мешканців.

Він зауважив, що до Кошаліна зараз переводяться окремі урядові установи, зокрема Національний центр підтримки сільського господарства чи представництва польської газової компанії.

“Це є тренд, напрямок, який ми хочемо зміцнювати”,- наголосив польський прем’єр.

Читайте також: “Робота на півроку” найчастіше цікавить українців у Польщі

У результаті адміністративно-територіальної реформи у Польщі з 1 січня 1999 року кількість воєводств скорочено з 49 до 16.

Передбачається, що Центральнопоморське воєводство могло б бути створено в адміністративних кордонах колишнього Кошалінського воєводства, яке існувало упродовж 1950-1975 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-