“Робота на півроку” найчастіше цікавить українців у Польщі

“Робота на півроку” найчастіше цікавить українців у Польщі

Опитування
Укрінформ
Українські трудові мігранти найчастіше працевлаштовуються у Польщі на період від трьох до шести місяців. При цьому українці вже не мають значних проблем з пошуком роботи в Польщі, що спостерігалося ще донедавна.

На цьому під час представлення результатів соціологічного дослідження щодо української міграції до Польщі заявив у Варшаві директор польської компанії з працевлаштування іноземців EastWestLink (EWL SA) Анджей Коркус, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Вже минули часи, коли наші східні сусіди хапалися за першу кращу нагоду, щоб працевлаштуватися в Польщі. Зараз, як показують результати дослідження, українці мають справу з широким спектром пропозицій праці і посад, а під час вибору праці вони керуються, насамперед, рівнем зарплати і рекомендаціями знайомих”,- зазначив Коркус.

Згідно з результатами дослідження, 56,9% трудових мігрантів з України знайшли роботу в Польщі упродовж двох тижнів. За оцінкою респондентів, найчастіше формальності з працевлаштуванням в Польщі тривають до одного місяця (68,4%).

Читайте також: Через безвіз падає попит на карту поляка - Дещиця

Більшість українців працевлаштовуються в Польщі на нетривалі періоди: до трьох місяців (32,5%) та від трьох до шести місяців (50,4%). На триваліші періоди - від шести місяців до року - працевлаштовується 11,7% українців, а на період більше ніж рік — 5,4%.

Більшість українців бажають працювати у Польщі довше, ніж це передбачено законом упродовж 8-ми годинного робочого дня. Зокрема, 49,5% українців  готові працювати в РП від 10-ти до 12-ти годин упродовж дня, а 37,4% респондентів - від 8-ми до 10-ти годин. Понад половина опитаних (58,6%) готова працювати в Польщі з одним вихідним днем на тиждень, а 8,3% респондентів погоджуються працювати навіть без вихідних.

Більшість українських трудових мігрантів (40,8%) хоче заробляти в Польщі 9-11 злотих (65-80 грн) нетто за годину. Упродовж свого перебування в Польщі найбільше опитаних (31%) планують заощадити від 5-ти до 10-ти тис. злотих (37-74 тис. грн).

Близько 30% українців визнали, що вони зіткнулися раніше в Польщі з нечесними працедавцями і це було основною причиною зміни місця роботи. Чверть опитаних зазначили, що їм раніше доводилося працювати в Польщі неофіційно, без підписання відповідних трудових угод. При цьому, 23% опитаних готові й далі працювати в Польщі неофіційно, якщо завдяки цьому вони отримуватимуть вищу зарплату.

Дослідження компанія EWL SA провела у травні-червні цього року. Респондентами стали 900 осіб, які прибули з України до Польщі з метою працевлаштування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-