Рига: Nord Stream 2 збільшить залежність Європи від

Рига: Nord Stream 2 збільшить залежність Європи від "домінуючого постачальника"

Укрінформ
Проект газопроводу Nord Stream 2 ("Північний потік 2") загрожує посиленням монополізму РФ, що суперечить принципам Енергетичного союзу.

Про це заявив міністр закордонних справ Латвії Едгар Ринкевич на конференції з енергетики в норвезькому Ставангері, повідомляється на сайті МЗС.

За словами Ринкевича, проект Nord Stream 2 загрожує збільшенням залежності від одного домінуючого постачальника", і це питання не тільки безпеки Європи, але й трансатлантичних відносин.

Він підкреслив, що єдиним способом вирішення цих проблем на рівні ЄС є підтримка диверсифікації джерел енергопостачання та розвиток внутрф

рішнього енергетичного ринку ЄС. За його словами, країни Балтії багато зробили для інтеграції в енергетичний ринок ЄС.

Читайте також: Україна за 5 років скоротила споживання газу на третину - Президент

Раніше Латвія, Литва і Естонія спільно заявляли, що вважають "Північний потік 2" політичним проектом, яким Росія прагне збільшити залежність Європи від її газу і знизити роль України як транзитної країни. Противниками "Північного потоку 2" є також Україна, США та Польща.

Конференція з питань енергетичної безпеки в Ставангері (Норвегія) була організована Мюнхенською конференцією з безпеки і Фондом ONS (Offshore Northern Seas). У ній беруть участь високопоставлені фахівці, політики і представники міжнародних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-