Макрон назвав умову діалогу з РФ про євробезпеку

Макрон назвав умову діалогу з РФ про євробезпеку

Укрінформ
Діалог про європейську безпеку має відбуватися між всіма європейськими країнами, включаючи Росію, але за умови досягнення прогресу щодо ситуації на сході України.

Про це президент Франції Еммануель Макрон сказав у своєму виступі на щорічній зустрічі з французькими послами в Парижі, яку транслювало franceinfo.

"Ми маємо сьогодні самі нести відповідальність та гарантувати європейську безпеку та суверенітет, ...подолати всі наслідки холодної війни... Я прагну мати вичерпне обговорення цих тем з усіма партнерами в Європі, а значить, і з Росією..., неодмінною умовою для цього є стійкий прогрес врегулювання ситуації в Україні", - вказав президент Франції.

Президент Франції пообіцяв найближчими місяцями представити проект зміцнення безпеки в Європі, оскільки, на його переконання, європейська безпека вимагає "перегляду архітектури".

"Безпека європейського континенту не повинна залежати від США", - наголосив Макрон.

Читайте також: Розвідка Естонії назвала "найкращу зброю" у боротьбі з російським втручанням

Він також вказав, що рішучі дії по відношенню до режиму в Сирії будуть продовжені та закликав Туреччину та Росію вплинути на ситуацію, зокрема сприяти політичному врегулюванню конфлікту. Французький лідер також наголосив, що негативно ставиться до того, що президент Сирії Башар Асад може залишитися при владі після завершення війни, вважаючи це "фатальною помилкою".

Президент Макрон має намір здійснити триденний візит до Данії та Фінляндії, який розпочнеться у вівторок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-