Іранська правозахисниця розпочала голодування у в’язниці

Іранська правозахисниця розпочала голодування у в’язниці

Укрінформ
Іранська правозахисниця Насрін Сотудех оголосила про початок голодування у в'язниці, де вона перебуває за звинуваченнями в антиурядовій діяльності.

Про це повідомив її чоловік Реза Хандан, який назвав причиною протесту тиск влади на родичів та друзів ув’язненої, а також відсутність реакції іранських посадовців на її звернення, передає "Радіо Свобода".

"55-річну Сотудех ув’язнили в червні для відбування п’ятирічного покарання згідно з вироком, ухваленим за її відсутності у вересні 2016 року. За даними правозахисної організації Human Rights Watch, Насрін Сотудех засудили за «діяльність проти національної безпеки у співпраці з внутрішніми та іноземними антиреволюційними елементами»", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Єврокомісія схвалила перший пакет допомоги Ірану

Міжнародні правозахисні групи та уряд США засудили арешт адвоката, яка раніше в 2018 році захищала права кількох жінок, затриманих за публічний протест проти примусового носіння хіджабу.

Сотудех, яка в 2012 році була нагороджена Європейським парламентом премією імені Сахарова за свободу думки, заперечує всі звинувачення проти себе.

Читайте також: США розкритикували Євросоюз за рішення виділити Ірану $20,7 мільйона

Це вже не перше ув’язнення Сотудех, яка захищала журналістів, правозахисників та неповнолітніх.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-