Єврокомісія схвалила перший пакет допомоги Ірану

Єврокомісія схвалила перший пакет допомоги Ірану

Укрінформ
Єврокомісія схвалила перший пакет допомоги Ірану у розмірі 18 мільйонів євро на проекти, спрямовані на підтримку сталого економічного і соціального розвитку.

Про це йдеться у прес-релізі ЄК.

"Сьогодні Комісія прийняла перший пакет на 18 мільйонів євро для проектів, спрямованих на підтримку сталого економічного і соціального розвитку в Ісламській Республіці Іран, включаючи 8 мільйонів євро допомоги приватному сектору", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ці заходи є першим кроком у рамках більш широкого пакету допомоги в розмірі 50 мільйонів євро.

"З моменту відновлення відносин між ЄС та Іраном в результаті ядерної угоди співпраця розвивається у багатьох галузях. Ми прагнемо підтримати цей процес, і новий пакет розширить економічні та галузеві відносини в областях, які несуть пряму користь нашим громадянам", - заявила високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні.

Читайте також: Радник Трампа переконує, що США не хочуть змінити владу в Ірані

Як повідомлялося, Єврокомісія заблокувала санкції США проти Ірану на території ЄС.

Раніше Могеріні і глави МЗС Франції, Німеччини та Великої Британії опублікували спільну заяву, в якій висловили жаль у зв'язку з поновленням санкцій США щодо Ірану.

Президент США Дональд Трамп 8 травня оголосив про вихід з угоди про іранську ядерну програму, яка накладала обмеження на активність Тегерана в ядерній сфері в обмін на зняття санкцій та обмежувальних заходів, які раніше вводили США і ЄС. Американський президент пообіцяв не тільки повернути старі санкції, а й запровадити нові, якщо Іран "вирішить втілити свої ядерні амбіції".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-