Інформатори ЦРУ в Росії перестали виходити на зв'язок - NYT

Інформатори ЦРУ в Росії перестали виходити на зв'язок - NYT

Укрінформ
Інформатори ЦРУ США на території РФ перестали виходити на зв'язок, тому американським розвідслужбам не відомі наміри Путіна перед виборами у Конгрес, що відбудуться в листопаді.

Про це повідомляє видання The New York Times з посилання на американських чиновників, близьких до розвідки.

"Найважливіші інформатори в Кремлі в значній мірі не виходять на зв'язок, залишаючи ЦРУ та інші розвідслужби в невіданні про наміри Путіна щодо проміжних виборів у листопаді", - йдеться у повідомленні.

За інформацією видання, у відомстві не вірять, що джерела були скомпрометовані або вбиті. Натомість вони дійшли висновку, що інформатори ЦРУ в Росії замовкли, ймовірно, унаслідок агресивних контррозвідувальних заходів Москви.

Крім того, діючі та колишні чиновники також заявили, що висилка американських офіцерів розвідки з Москви завдала шкоди колективним зусиллям.

Таким чином, розвідка США не має доступу до даних про наміри РФ щодо майбутніх виборів в Америці.

Читайте також: Екс-керівники ЦРУ звинувачують Трампа у замаху на свободу слова

Водночас різні компанії з кіберзахисту повідомляють про велику кількість російських хакерських атак на сайти та дані представників політсил США.

Старші співробітники розвідки, зокрема директор національної розвідки США Ден Коатс, застеріг, що росіяни намагаються підірвати американські демократичні інститути.

Як повідомялося раніше, радник президента США Дональда Трампа із нацбезпеки Джон Болтон попередив РФ, що Вашингтон не потерпить втручання у політичні процеси. США, за його словами, готові вдатися до необхідних заходів, щоб цього не допустити.

Як відомо, у листопаді 2018 року у США переобиратимуть нижню палату Конгресу США - Палату представників, а також третину складу Сенату. Крім того, переобиратимуться 39 губернаторів штатів та територій, а в низці штатів відбудуться інші місцеві вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-