Екс-керівники ЦРУ звинувачують Трампа у замаху на свободу слова

Екс-керівники ЦРУ звинувачують Трампа у замаху на свободу слова

Укрінформ
У США більше десяти колишніх розвідників, серед яких шестеро екс-керівників ЦРУ, підписали лист проти рішення президента Дональда Трампа про позбавлення допуску колишнього глави ЦРУ Джона Бреннана до держтаємниці.

Про це повідомляє видання The Guardian.

"Більше десяти старших посадових осіб розвідки, у тому числі адмірал військово-морського флоту, який контролював рейд, у результаті якого загинув Усама бен Ладен (Вільям Макрейвен - ред.), різко розкритикували Дональда Трампа, звинувачуючи його у спробі придушити свободу слова у контексті позбавлення допуску колишнього глави розвідки Джона Бреннана до державної таємниці", - йдеться у повідомленні.

Макрейвен звинуватив Трампа в тому, що той "принизив" США перед міжнародною спільнотою і розколов американське суспільство. При цьому Бреннана він назвав "людиною кришталевої чесності".

Серед тих, хто підписав документ - відставний генерал Девід Петреус, Леон Панетта, а також колишній директор Національної розвідки Джеймс Клаппер і п'ять колишніх заступників глави ЦРУ.

Автори листа вважають, що "дії президента не мають жодного стосунку" до питань безпеки і є спробою "заглушити свободу слова".

Читайте також: Екс-глава ЦРУ обурений забороною Трампа на доступ до секретних документів

Як повідомлялося, 15 серпня Трамп позбавив екс-главу ЦРУ Бреннана доступу до секретних документів.

Бреннан неодноразово критикував Трампа і його політику. Зокрема, у березні він заявляв, що нелогічна поведінка Трампа щодо його прихильності до ідеї порозумітися з Росією попри її агресію проти Заходу й безпосередньо США може означати, що уряд РФ має компромат на Трампа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-