Банк Швейцарії через санкції США заморозив $5 мільярдів на рахунках росіян

Банк Швейцарії через санкції США заморозив $5 мільярдів на рахунках росіян

Укрінформ
Один з найбільших банків Швейцарії Credit Suisse заморозив близько 5 мільярдів швейцарських франків (5 мільярдів доларів), пов'язаних з Росією, через санкції США.

Про це повідомляє агентство Reuters.

"Credit Suisse працює з міжнародними регуляторами, де б вони не працювали, щоб забезпечити дотримання санкцій, включаючи дотримання санкцій проти Росії", - зазначила прес-секретар банку, не назвавши імен власників, чиї рахунки були заморожені.

Як повідомляється, такий крок Credit Suisse, якому належали літаки російського олігарха Олега Дерипаски та який надавав гроші іншому російському олігархові Віктору Вексельбергу, підкреслює страх багатьох банків перед відповідними заходами з боку Вашингтона за їхню співпрацю з підсанкційними російськими фізичними особами та організаціями.

Агентство наголошує, що для російської еліти такі кроки можуть зупинити важливий шлях фінансування, а також закрити безпечну гавань для зберігання мільярдів рублів їхнього багатства.

Швейцарія, популярна серед багатих росіян за поєднання банківської безпеки, політичної стабільності і блискучих гірськолижних курортів, стала одним з найважливіших напрямків для грошей, які залишають Росію.

Читайте також: У Конгресі США закликають до нових санкцій проти РФ

За даними центробанку РФ, у 2017 році до Швейцарії надійшли близько 6,2 мільярдів доларів або 14% від загального обсягу російського транскордонного відтоку, що майже втричі більше, ніж в США.

Як повідомлялося раніше, Сенат США у вересні 2018 року може розглянути введення санкцій, метою яких є стримування Російської Федерації від втручання у вибори США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-